Projekty

Przedsięwzięcia kulturalne

W 2016 roku nasza organizacja jednocześnie prowadzi swoje przedsięwzięcia kulturalne (cykle koncertowe zarówno o charakterze rozrywkowym jak i rocznicowo-historycznym) w sześciu dzielnicach Warszawy – ich realizacja została dofinansowana przez m.st. Warszawę (na stronie znajdą Państwo informacje o najbliższych wydarzeniach).

Wiele przedsięwzięć kulturalnych zostało także zrealizowanych wcześniej. I tak – jesienią 2015 roku organizacja zorganizowała „Warsaw Blues – Blues Forever” – cykl koncertów w Jack’s Cinema, dofinansowanego przez Narodowe Centrum Kultury.
W sierpniu 2015 roku stowarzyszenie zorganizowało na Targówku „Pieśni Powstania – koncert pieśni Powstania Warszawskiego”, w czerwcu ubiegłego roku natomiast, z okazji Dnia Wolności i Praw Obywatelskich, „Koncert Pieśni Solidarności”. Oba przedsięwzięcia zostały dofinansowane przez Urząd m.st. Warszawy.

Stowarzyszenie było ponadto organizatorem wielu koncertów rockowych jak Antyrockowisko na Małym Dziedzińcu UW (2009 r.), trzy edycje Maximum Rock and Roll w klubach Hybrydy, Harenda oraz Punkt (2007 r. , 2008 r., 2010 r.). Podczas koncertów promujących w Warszawie młode (początkujące) zespoły rockowe wystąpiły też uznane grupy jak Proletryat, Bielizna, Habakuk czy reaktywowany specjalnie na tę okazję po kilkunastu latach legenda punk rocka początku lat 80-tych grupa Deuter. Stowarzyszenie zrealizowało IX. Warszawskie Spotkania Komiksowe w Palladium i Kinotece w PKiN oraz wystawę na 15 lecie komiksu Kaczor Donald w obecnym Warsztacie na pl. Konstytucji 5. Przeprowadziło też szereg warsztatów dla młodzieży z zakresu uzależnień od alkoholu i narkotyków. Stowarzyszenie oparło swoje działania na własnej kreatywności oraz na wszechstronnej współpracy z ANTYRADIEM, AZS PW, samorządami studentów UW, PW SGGW i WUM czy zespołami muzycznymi.

Przedsięwzięcia na rzecz promocji sportu

Stowarzyszenie zorganizowało także szereg imprez sportowych, takich jak turnieje siatkarskie oraz piłki halowej w Dzielnicach Praga Południe, Śródmieście i Ursynów. Ponadto od 2010 roku organizuje międzynarodowe wymiany młodzieży – kilka z nich poświęcone zostało zjawisku sportu jako czynnikowi integrującemu europejska młodzież. W imprezach sportowych brała udział zarówno młodzież licealna, studenci jaki i osoby dorosłe.

W dotychczasowej działalności stowarzyszenie korzystało z funduszy prywatnych i środków publicznych samorządowych, krajowych oraz europejskich.